Проговориха близките на 3-годишното дете, на което куче прегриза гърлото (видео)

share

Проговориха близките на 3-годишното дете, на което куче прегриза гърлото в пазарджишкото село Мокрище. Животното е било вързано, но детето се е приближило и е било нападнато. Това станало в ромската махала.

"Тошко идваше всеки ден при леля си, заради бебето. След като детето не се прибра, аз се обадих и попитах къде е. Той е бил нахранен, след това отива да пишка. Никой не е знаел, че е при кучето", разказа бабата на детето пред БТВ. Всичко е станало, когато лелята е повивала бебето. "Тя отива да си простира дрехите и вижда кучето цялото в кръв. Тя се опитва да го дръпне и то я напада. Детето лежеше до кучето", обясни жената.

Майката на детето работи в Германия. Днес сутринта се е прибрала в България.

Според брата на собственика на кучето кучето не е агресивно, не е използвано за боеве. "Детето е било без надзор".

Кучето е питбул. Бащата и детето били на гости при свои приятели. Докато компанията се веселяла, детето излязло на двора и се доближило до вързаното куче, което познавало. Въпреки че кучето е било вързано, то е успяло да захапе смъртоносно 3-годишното момче.

В ареста са задържани собственикът на кучето, бащата и негов близък.

Директорът на БАБХ-Пазарджик Петко Митев каза, че кучето все още е в двора на къщата. Какво е отключило агресията на животното, не може да се каже. Предстоят експертизи за това дали кучето е агресивно и след това ще е ясна съдбата му.

„Кучето има вид на недохранено, на видима възраст около 4 години. По данни на хората, които го отглеждат, то било прибрано преди около 2 години. Няма ветеринарно-медицински документи, няма чипиране, не са провеждани ваксинации и обезпаразитяване”, поясни д-р Митев. Той посочи, че проверките за това, дали се спазва законът за отглеждане на домашни животни, са задължение на общината.


 

Водещи новини

Още новини