Роми протестираха в Първенец срещу пускането от ареста на шофьора, убил дете на пътя

БТВ
share

Жители на ромската махала на пловдивското село Първенец излязоха на протест срещу освобождаването на шофьора, убил на пътя 11-годишно момиченце.

Съдът счете, че прокуратурата не е събрала достатъчно доказателства за вината на 56-годишния шофьор Димитър Йовчев и му наложи най-леката мярка – "подписка".

Протестиращите искат Йовчев да бъде задържан.

Искаме да го затворят до делото, казаха родителите на 11-годишната Ангелинка – Иванка и Георги. Те настояват Йовчев да бъде осъден на доживотен затвор, предаде БТВ.

Искаме в ромската махала да има тротоари, знаци, легнали полицаи, пешеходни пътеки, маркировки – всичко, което е по закон. Може ли човек за открадната кокошка да влезе за четири години в затвора, а за убийство на дете да няма закон, възмутиха се жители на махалата.

Те не приемат обяснението на Йовчев, че колата му е поднесла на заледен участък, тъй като според свидетели се е движел с над 80 км/ч.

Жителите на махалата заплашиха да спрат децата си от училище и детска градина, ако не се поставят легнали полицаи. Заплашиха и със затваряне на пътищата.

 

Водещи новини

Още новини