Мистериозна смърт на затворник в Бобов дол

share

34-годишен затворник от Петрич е починал към 1.30 ч. вчера в затвора в Бобов дол.

След направена аутопсия в кюстендилската болница медиците предали тялото на Сергей Методиев с обяснението, че резултатите от съдебно-медицинската експертиза ще станат ясни след месец, пише е-79.com.

Братът на загиналия – Румен заяви, че не вярва, че Сергей си е отишъл от бронхопневмония, както казали на семейството патоанатомите в Кюстендил, където е направена аутопсия на трупа. Резултатите от нея ще бъдат ясни след около месец.

Близки на загиналия Сергей Методиев споделят пред местни медии, че по гърдите, гърба, врата и почти цялото тяло на починалия имало много синини, които според тях са от нанесен побой. Те вярват, че 34-годишният мъж не е бил застигнат естествена смърт.

По информация на сестрата на Сергей – Емилия затворници разказват, че часове преди да издъхне викал, но никой от дежурните надзиратели не се притекъл на помощ.

“Преди два месеца влезе в затвора абсолютно здрав. Никога не е боледувал, а сега ни го връщат мъртъв. За нас той е убит – или са му сложили нещо в яденето и са го отровили, или са го удушили. По трупа не видях нищо съмнително освен една подутина на гушата вляво”, обясни братът на загиналия. По думите му Сергей е бил напълно здрав на 14 януари, когато на свиждане била съпругата му, както и няколко дни по-късно, когато бил на дело в съда в Петрич.

Семейството се заканва, че ще съди Бобовдолския затвор за нелепата, според тях, кончина на Методиев.

Водещи новини

Още новини