Жестоко пребитото от крадци на дърва възрастно семейство разказа за кошмара

БТВ
share

Крадци на дърва пребиха възрастното семейство Дукови пред дома им в Шивачево. Инцидентът е от нощта на 20 срещу 21 октомври и оттогава цялото село е настръхнало.

Във въпросната нощ чух кучето да лае и излязох. Видях, че двама цигани товарят дървата на каруцата. Попитах ги какво правят и те започнаха да хвърлят по мен дърва, каза Михаил Дуков пред БТВ.

Първоначално мъжете избягали, а Дуков спрял коня им. Малко след това крадците се върнали, намерили изхвърлена част от пералня, тежаща около 10 килограма, и започнали да бият възрастния мъж с нея. Жестокият побой продължил около 20 минути. Бях припаднал, имам седем шева на ръката, счупване на главата, целият съм посинен, разказа пострадалият.

Съпругата му Денка Дукова се събудила от виковете и също се намесила. Тогава била нападната от единия крадец и е била удряна в главата. Събудили се и съседите, които извикали полицията и Спешна помощ.

Хората са възмутени от органите на реда, които обяснили, че пострадалият трябвало да потърси тях, вместо да се намесва. Те дошли половин час след обаждането, посочиха съседи на жертвите.

Крадците са задържани, първоначално за 24 часа, а впоследствие – за 72. Те са на 18 и 25 години, като вторият вече е лежал четири пъти в затвора. Днес от прокуратурата ще поискат постоянна мярка "задържане под стража".

Това не е ежедневие и нещата не са чак толкова лоши, колкото се опитваме да ги представим заради един-единствен случай, заяви кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов. В района има полиция и на всеки сигнал се реагира, добави той.

От полицията също казват, че това е сравнително спокоен район с висока степен на разкриваемост на престъпленията.

 

Водещи новини

Още новини