Ботьо Ботев: Ако има нова група за отвличания, тя ще бъде разкрита

share

Отвличанията са особен род престъпления. Те са много различни от тежките криминални престъпления, включително и убийствата.

Това каза пред камерите на БТВ топ крималистът Ботьо Ботев, който коментира отвличането на Адриан Здравков. "Не трябва да коментираме вчерашната акция на полицията. Органите на реда са преценили да не дават информация. Отвличанията са специфичен род престъпления. Те са свързани с голяма организация на много хора. Тези хора също грешат и аз съм убеден, че новата група за отвличания ще бъде разкрита. Възможно е да има някакво уреждане на сметки, но при един втори подобен случай нещата ще са ясни. Много неща има, от които трябва да се направят оценки и те се правят, убеден съм в това. Не може да се дава много информация при тези случаи", разкри още Ботев.

"Групата на "Наглите" е стара история. Знае се къде са част от парите от техните отвличания. Казах достатъчно. По едно такова престъпление може да се работи много време. Трябва да се работи тихо и да се направи перфектен анализ на ситуацията. Българските власти са участвали в разкриването на отвличането, при което беше платен най-голям откуп в света - 30 млн. Германските власти се обърнаха към нас и благодарение на българска следа похитителите бяха разкрити, а отвлеченият беше спасен", допълни Ботев.

Водещи новини

Още новини