Митничари задържаха над 2000 литра алкохол за два дни при проверки по Черноморието

share

Митнически служители задържаха над 2000 литра алкохол за два дни при проверки по Черноморието. Това съобщиха от пресцентъра на митницата в Бургас. От това количество над 1 500 литра са етилов алкохол с характеристики на ракия, 323 литра течност с характеристики на вино и 200 литра са характеристики на бира.

Алкохолът, търгуван и съхраняван в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, е открит при три отделни проверки в хотел в Китен, хотелски комплекс в Слънчев бряг и частен имот на територията на Варна.

В Китен алкохолът е бил 1 039 литра с характеристики на ракия в бидони от по 120 литра. Не са представени данъчни документи за него. Взети са проби, за да се установи точно какво съдържат бидоните.

В хотелски комплекс в Слънчев бряг пък са открити туби с течност и мирис на вино. Цялото количество е било в туби и метални съдове /кега/. За него също не са представени надлежни документи за произход и платен акциз.

При друга проверка в имот в село Господиново, община Бяла, област Варна, където е регистрирана дестилационна, са открити 467 литра алкохол без документи и платен акциз. Взети са проби за експертиза на течността.

Водещи новини

Още новини