Спасиха двама румънци, бедстващи на яхта близо до Каварна

МВР
share

Граничен полицейски кораб спаси двама румънски граждани, бедстващи на яхта близо до Каварна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спасителната операция е започнала през нощта в събота срещу неделя. На 12 август в 22.20 часа в Черноморския граничен координационно-информационен център в Бургас е постъпила информация от румънската гранична полиция за бедстваща яхта „Мelissa“, с двама румънски граждани на борда. Единият от тях подал сигнал в румънския спасителен център. Яхтата била отплавала вечерта на 11 август от Истанбул за Констанца, но останала без захранване и на практика  била неуправляема.

Незабавно към предполагаемите координати на бедстващия съд е насочен дежурният граничен полицейски кораб, намиращ се в момента на рейд в района на Калиакра. В операцията по търсене се включил и катер на Морския спасителен координационен център. Спасителните действия временно били прекратени през нощта.

Сутринта на 13 август яхтата е открита от дежурния граничния кораб 514 „Бургас“. „Мelissa“ е установена на около 15 морски мили южно от Каварна Двамата румънски граждани не са пострадали. Повреденият  плавателен съд е провлачен на буксир до пристанище Варна от полицейския кораб „Бургас“.

Водещи новини

Още новини