Проговори основен свидетел по "Суджукгейт"

Булфото
share

Мъжът, дал четири тона суджук на бившия вече депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, проговори. Скандалът доведе до отстраняването на депутата от Народното събрание и изключването му от партията. Бе замесено дори името на премиера Борисов.

В Добрич днес приключи разпита на свидетели по скандала "Суджукгейт". Според свидетеля на обвинението историята със суджука започва през 2011 година, когато Мартинов, по това време лидер на ГЕРБ в Добрич, го посещава.

"Каза ми, че съм в някакъв списък, който трябва да си плащаме. Бяхме задължени да го правим, защото иначе имаше и думите-ще ви съсипя бизнеса, приключва мача за вас и т.н.", твърди мъжът пред БТВ.

Мартинов поискал суджук, който по думите му бил за премиера Бойко Борисов. "Искаше да бъде направен по определена рецепта от него, защото суджука е за еди кой си, ако не му харесал суджука, после всички сме умрели", споделя свидетелят.

След три години бизнесменът решил да откаже да изпълнява поръчките: "Той изпълни заплахите, с които преди това само ме плашеше. Написаха ни актове от НАП и направо ни разбиха. Приключих с бизнеса. Хората, които работиха във фирмата останаха на улицата и това е".

Свидетелят твърди още, че не е подавал сигнал до нито една институция, защото Мартинов контролирал всички институции в областта. „До когото и да пусна, бумеренгът ще се върне с десет пъти по-голяма сила върху мене", коментира той.

Водещи новини

Още новини