Майка на 6 деца преби социален работник

share

Вълна от недоволство се надигна сред социалните работници в Бургас, след като техен колега беше бит по време на работа. Служителката е нападната на работното си място от жена, на която казала, че не може да получи социална помощ.

Битата служителка се страхува. Има изместване на челюстта и синини по тялото. Причината за нападението са 250 лева, взети като социална помощ, които агресивната ромка трябвало да върне. "Не става дума за лично отношение към майката, процедурата е такава", уточнява пострадалата жена пред БТВ. "След като детето е направило три последователни отсъствия семейната помощ се прекратява за срок от една година, а получената еднократна помощ трябва да я върне".

Жената, която напада социалната работничка, е 25-годишната Иванка Филипова, майка на 6 деца. След нападението е задържана за 24 часа в полицията и освободена. Разговорът с майка й започва агресивно. "И аз ще събера подписи срещу нея, защото и на мен така направи, не ми взе молбата и аз съм лишена, сега работя частно.", заканва се Стоянка Филипова.Последното новородено е дадено в дом за отглеждане, нито едно от другите 5 деца не посещава училище. "Тя знае много хубаво, че Иванка не е женена и си изгледа децата така, с какво право доход иска?! От мене е по-учена, по-образована, доход иска!", възмущава се бабата.

Ромското семейство все пак е готово да обяви примирие: "Ванчето й се извинява, за туй дето двете жени се сбиха и туй няма да се повтори, няма да се повтори и ще се забрави, да се върне тя на работа и Ванчето да си гледа децата."

В същото време социалните работници в Бургас се вдигат на протест в защита на колегата си. Твърдят, че това не е изолиран инцидент. Разказват за чупене на стъкла, за причакване с брадви и непрестанни вербални заплахи. Те настояват да имат паник бутон, а при ходене на терен да им се осигури охрана.

Водещи новини

Още новини