Задигнаха 8 кила сребро и половин кило злато от дома на пловдивски бизнесмен

share

Пловдивски бизнесмен олекна с 8 кг сребро и половин килограм злато, които неизвестни апаши задигнаха от дома му, съобщиха от полицията под тепетата.

Никола Табаков е съдружник във фирма, специализирана в ремонт и поддръжка на най-реномираните марки бяла техника. В дома на бизнесмена е проникнато в периода от 31 декември до 2 януари, когато семейството е било извън дома, за да посреща Нова година. Апашите са влезли като отключили входната врата, а вътре отворили с шперц трите каси на Табакови. В тях фамилията съхранявала ценностите.

Бандитите взели
8 кг сребърни бижута и 500 грама златни накити, часовник, инкрустиран с диаманти и ловната пушка, която била законно притежание на Никола Табаков. Кражбата е на стойност 50 000 лева.

Според непотвърдена информация, бижутата не са били застраховани. Сигнал за обира в Първо районно управление е подал лично бизнесменът, който установил кражбата след завръщането си вкъщи.

Криминалистите продължават работа по случая. Предполага се, че крадците са от новите спецове, които задигат само бижута, защото нищо друго от дома не липсва. Те работят с металотърсачи и проверяват дали в жилището има злато и сребро през стените. Чак тогава влизат вътре, а на излизане дори заключват входната врата. Такъв е и почеркът на настоящата кражба.

Водещи новини

Още новини