Пребиха зверски шефа на Държавен фонд „Земеделие” (oбновена)

share

Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Румен Порожанов е бил пребит в четвъртък вечерта в столицата.

Информацията бе потвърдена от МВР.

Все още няма официални версии за побоя. Към 19,45 часа в четвъртък вечерта Порожанов е бил нападнат и пребит в кооперация в столичния кв. „Борово” от двама непознати за него мъже.

Побоят над Порожанов е нанесен като за сплашване, а не – с цел да бъде посегнато на живота му, според полицията, по първоначална информация.

Нападателите се издирват. Според неофициалните свидетелски показания на жертвата двамата бабаити носели камуфлажни дрехи и кубинки, характерни за армията.

Полицейски екипи са разпитвали цяла нощ живеещите в кооперацията на Порожанов, но засега така и не се е появил очевидец на престъплението или поне човек, забелязал в каква посока са се оттеглили биячите.

След инцидента той е откаран във Военномедицинска академия. Няма опасност за живота му.

"Снощи бяха направени основните изследвания на Румен Порожанов. Той беше оставен с оглед да няма късни усложнения от инцидента. Той има някои повърхностни наранявани, които бяха обработени. Не се откриват изменения, които са с опасност за живота." Това газа ген. Стоян Тонев, началник на Военномедицинска академия, в предаването „Преди всички” на БНР. Той обясни, че директорът на Държавен фонд „Земеделие” е разказал, че е успял да се измъкне от нападателите и да избяга, което, според Тонев, може би му е спестило и по-тежки наранявания. „По-важното е друго – че в момента състоянието позволява някъде към 10.30 ч. да бъде изписан от болницата”, добави той. Директорът на ВМА каза, че реакцията на полицията е била много бърза.

 

Водещи новини

Още новини