Бъчварова: Намалява имиграционният натиск към България

Булфото (архив)
share

Над 30% спад на имиграционния натиск към България и 60% по-малко опити за нелегално преминаване на българо-турската граница, отчете министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде Канал 3.

Тя участва в инспекция на работата на граничния пункт "Брегово". Бъчварова заяви, че оградата по границата с Турция е почти завършена.

Министърът изрази надежда, че ще има значително намаляване на имиграционния натиск и през тази година след предприетите действия, присъствието на служители на ФРОНТЕКС, осигурената техника, както и допълнителното оборудване, което ще бъде обезпечено с европейски средства.

Според Румяна Бъчварова намаляването на опитите на нелегално преминаване е същностната работа на Главна дирекция "Гранична полиция".

Вътрешният министър в оставка коментира, че през миналата година имиграционният натиск на българо-сръбската граница е бил сериозен. Причината е, че именно от там са били основните опити за преминаване на мигрантите към желаната дестинация.

Румяна Бъчварова отчете, че резултатите показват много добра работа на полицаите и граничарите. Тя подчерта, че оградата по българо-турската граница не трябва да се забравя, както и активната работа на военните.

Румяна Бъчварова увери, че се взимат всички комплексни мерки за справяне с имиграционния процес.

Водещи новини

Още новини