Спипаха крадци на сплави от "Кремиковци"

share

Криминалисти на столичното Пето Районно управление „Полиция” (РУП) разкриха група, извършвала кражби на феросплави от АД „Кремиковци”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На този етап е установено, че от складове са изчезнали голямо количество скъпоструващи сплави. До реализацията на полицейската операция се стигнало след едномесечно разследване. В акцията са участвали и охранители на комбината. В момент на поредна кражба от складовите помещения са задържани шестимата извършители, единият, от които е непълнолетен.

Установено е, че с помощта на 43-годишния Р.Д. - служител към охранителната фирма на акционерното дружество, 36-годишният Т.И., 21-годишният Б.Д., 18-годишният С.Б., 22-годишният Д.А. и 17-годишен техен съучастник са преминали охранителните съоръжения. С инструменти за взломяване на врати те влизали в помещенията, откъдето с ръчни колички пренасяли феросплави и кабели до леките си автомобили, паркирани наблизо. След задържането са извършени лични обиски и в тях криминалистите намерили отвертки, щанги и ръкавици. Иззети са автомобилите, с които групата се придвижвала. При претърсване в дома на охранителя в с. Световрачене са открити два компютъра, принтер, скенер, автомати за вода, които по първоначални данни са откраднати от офис в сградата на комбината. Отново престъплението било извършено, докато Р.Д. бил на работа.

След 24-часовото задържане в ареста за 72 часа остават Т.И., Б.Д., С.Б. и Д.А. Петимата от групата са криминално проявени и осъждани за кражби, уточняват от СДВР. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава. До момента, само в рамките на този месец, са установени три техни набега в района на дружеството.

Водещи новини

Още новини