Още трима са в ареста за палежите на коли в София

Булфото
share

Предприети са допълнителни мерки относно охраната на обществения ред в столицата във връзка със зачестилите палежи на автомобили.

Това заяви пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му, днес се проверяват доста сигнали. "Работи се много активно и се надяваме да има реални резултати скоро. До момента има задържано едно лице със 72-часова мярка. Други три лица са приведени тази нощ в районни полицейски управления. Те са носили със себе си бутилки със запалителна течност. Изчистват се техните алибита. По първоначални обяснения едното от лицата е казало, че запалителната течност е за автомобила му, а другото - за печката му. Ако се установи, че това е така, те ще бъдат освободени", каза вътрешният министър.

"Проверяват се всички информации. Полицията работи много други сигнали, които постъпват, добави Цветанов и призова гражданите да съдействат максимално. Там, където видят нещо съмнително и свързано с подобен вид престъпна дейност, да се обаждат в полицията", добави Цветанов.

По думите на министъра, полицията се опитва да предотврати това, което някой иска да наложи като страх и притеснение в българските граждани.

Водещи новини

Още новини