Баскетболен бос укрил над 700 000 лв. ДДС

share

Над 722 хил. лв. ДДС успял да укрие само чрез една от фирмите си президентът на женския баскетболен клуб „Берое 07” Делчо Делев-Дяката, който бе задържан заедно със съпругата си Десислава и бизнесмена Николай Нейков-Цайса в края на миналата седмица, съобщи наблюдаващият прокурор по досъдебното производство за организирана престъпна група Митко Игнатов.

Групата, в която е участвал и обявеният за общодържавно издирване Александър Велев, е действала от началото на 2008 година, като основно са били извършвани сделки със зърно. Невнесеният ДДС е само от „Делев” ЕООД-Стара Загора, в процес на изясняване са задълженията на други две дружества - „Хлебопроизводство” и „Садком”, притежание на спортния деятел. Делев има зад гърба си вече една осъдителна присъда за измами и четири висящи производства на различни съдебни инстанции. Това даде основание на прокурора да поиска за него постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, пише "Монитор".

Бизнесменът Нейков е пуснат на свобода срещу парична гаранция в размер на 15 000 лв, които трябва да внесе в 10-дневен срок. Срещу парична гаранция от ареста излезе и съпругата на баскетболния президент Десислава.В съдебната зала Делчо Делев упорито отричаше да е създател и шеф на организирана група, според него задържането му целяло да бъде „изработен” Николай Нейков, собственик на лицензирана зърнобаза край село Опан.

Водещи новини

Още новини