На над 320 сигнала за произшествия са реагирали пожарникарите през последното денонощие

Булфото (aрхив)
share

На над 320 сигнала за произшествия са реагирали пожарникарите през последното денонощие. Близо 200 от пожарите са възникнали в сухи треви и лесонепригодни площи. Само през първите шест часа на днешния ден са възникнали нови 32 пожара. Погасени са пожарите между селата Генерал Кантарджиево и Рогачево, както и в землището на благоевградското село Бучино, съобщава МВР.

Продължават усилията на пожарникари, служители на горското стопанство и военни за погасяване на пожара между хасковските села Бориславци и Малки воден. Огънят е обхванал над 8000 дка смесена гора, храсти и сухи треви. И днес работата на гасаческите групи ще бъде подпомагана от хеликоптер на Министерството на отбраната.

Локализирана и погасена е огнената стихия в землището между селата Генерал Кантарджиево и Рогачево. Огънят засегна около 2000 дка лесонепригодни площи и смесена гора. На мястото все още има пожарни екипи, които при необходимост са в готовност да възобновят гасителните действия.

Угасен е и пожарът в землището на благоевградското село Бучино. Той унищожи 1000 дка сухи треви и ниска растителност и над седем декара лозови насаждения. Благодарение на бързата реакция на огнеборците от огъня са спасени 15 къщи и стотици декари лозя. В гасителните действия участваха и служители на горското стопанство, както и местно население.

Огън изпепели стопански двор в село Боянци. Стихията унищожи над 42 000 бали фураж, 10 тона жито и стара стопанска техника. Пристигналите на мястото пожарникари извели от горящите постройки над 350 животни. Спасени са и близо 90 тона жито.

Водещи новини

Още новини