Ценко Чоков и синът му са задържани при спецакцията в Галиче

Булфото
share

Кметът на село Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин са били задържаните при акцията на ГДБОП, започнала тази сутрин, съобщават разследващи, цитирани от БТА.

За операцията съобщи първо вътрешният министър Румяна Бъчварова. По думите й към момента общо са задържани 12 души.

От прокуратурата съобщиха, че до момента са извършени 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица с предварително разрешение от Спецсъда. Иззети са пари, документи за покупка на имоти, пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков, както и телефони.
Освен Чоков и сина му, са задържани още десет души.

Чоков и единият му син са задържани по обвинения за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство, палежи и принуда, съобщават източници, близки до разследването. Засега двамата са арестувани с мярка за задържане до 24 часа.

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Враца е образувано досъдебно производство за палеж на два леки автомобила, управлявани от Емил Марков, жител на село Галиче, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. За извършения палеж е съобщил Венцислав Николов от селото, добавят от държавното обвинение.

Производството се води за запалване на имущество на значителна стойност, като е имало опасност пожарът да се разпространи и върху други имоти.

До настоящия момент са извършени два огледа на местопроизшествието с участие на експерти от Базови научно-технически лаборатории - Враца, и пожаро-технически експерти. Иззети са обтривки от запалените автомобили, назначени са химически експертизи. Разпитани са множество свидетели, имащи отношение към случая, посочват от прокуратурата.

Продължава издирването на извършителя на престъплението и събирането на доказателства.

Водещи новини

Още новини