Жената, която изхвърли бебето си и то почина, съжалява

share

Многодетната майка от Кърджали и брат й са обвинени в убийство на бебе, след като изхвърлиха новороденото четвърто дете, за да спасят фамилията от срама на извънбрачно зачеване.

Бебето е изоставено навръх Великден, завито само в калъфка от възглавница. Това се оказало фатално за новороденото, което починало от измръзване. Майката и брат й са в ареста с постоянна мярка за неотклонение.

Те твърдят, че не са искали да убият детето. Неджие Муса разбра в съда, че е обвинена в едно от най-тежките престъпления - умишлено убийство на собственото си дете. Тя казва, че е оставила бебето на улицата, за да го намерят други хора, съобщава БТВ.

"Съжалявам много", казва Наджие. Брат й Исмаил Муса се оправдава, че не е знаел, че бебето е на сестра й, но от обвинението напомнят, че няма никакво значение чие е било бебето.

Роднините на Исмаил и Наджие са в шок. Никой не подозирал, че жената чака четвърто дете. Според разследващите Наджие е родила сама, но не в родилна зала, а в дома на майка си, която е в чужбина. Доказателствата по делото сочат, че раждането е около седмица преди детето да бъде оставено, казва Желязко Стефанов, окръжен прокурор на Кърджали.

Майката на бебето и брат й са направили пълни самопризнания. За това престъпление законът предвижда наказание до 20 години затвор или доживотен затвор.

Водещи новини

Още новини