САЩ: Има вероятност за атентат край хотел ''Плиска'', МВР: Няма никаква опасност от терористични ата

Булфото (архив)
share

Определено има изостряне на чувствителността на гражданите, след атентатите в Брюксел. МВР обработи много сигнали. Хубавото е, че няма регистрирана действителна заплаха. Гражданите не трябва да имат абсолютни никакви притеснения.

Това каза по телефона за БТВ главният секретар на МВР Георги Костов, който коментира информацията, че американското посолство в София е получило информация за опасност за неуточнена автобусна линия или автобусни линии, минаващи в района на хотел "Плиска" на столичния бул. ”Цариградско шосе”. Това се посочва в съобщение, публикувано в официален „Фейсбук” профил на консулската служба на Държавния департамент. Американските граждани са посъветвани да избягват района и да използват друг вид транспорт.

Нямаме получен сигнал от американското посолство. Имаше сигнал за района на "Плиска" и беше проверен. Всички сигнали са с ниска степен на вероятност. Гражданите няма от какво да се притесняват и нека продължат да подават сигнали. Извадихме си необходимите поуки от учението. Те са предадени на политическото ръководство на държавата и ще бъдат направени законодателни промени. Действително имаше причинен дискомфорт на гражданите, но той беше предварително обявен. Няма какво друго да направим, освен да се извиним на гражданите. Това е цената, която трябва да платим, за да не попадаме в ситуации като в Брюксел, категоричен беше Костов.

 

В студиото на БТВ гостува и Николай Паунов, който сподели във Фейсбук своите преживявания от проведеното в София антитерористично учение. Излизах от от метрото на НДК и въобще не разбрах, че съм прекосил зоната за сигурност. дойде един полицай и ме отведе. Два часа ни държаха без да ни дадат никаква информация. Валеше ни дъжд и нямахме никаква възможност да напуснем този периметър. Отношението беше доста грубо. Трябва да има доверие и взаимодействие между граждани и институции. Иначе борбата срещу тероризма е немислима, каза още Паунов.

Водещи новини

Още новини