Пребиха директора на АЕЦ "Козлодуй"

share

Директорът на АЕЦ Козлодуй Александър Николов е бил пребит късно вечерта, съобщи БНТ. Той е бил нападнат от двама неизвестни, докато се прибирал към дома си.

Пред криминалистите мъжът е споделил, че не ги е познал. Все още не е ясен мотивът за престъплението, работи се по няколко версии. От полицията обаче са категорични, че нападението не е извършено с цел грабеж. Очаква се днес полицията да даде повече подробности по случая.

"Ангажиран е максимален ресурс от наша страна, да не кажа целият ресурс на Областна дирекция на полицията във Враца, и аз считам, че ще постигнем резултат в изясняването на тоя случай. Издигнали сме няколко версии, по които работим", обясни гл. инспектор Росен Иванов, директор на ОД на МВР-Враца.

Наскоро АЕЦ "Козлодуй" премина през успешни стрес-тестове за благонадеждност. Очаква се в ранните сутрешни часове да стане ясно доколко работата на Николов в централата може да бъде мотив за подобно престъпление.

Александър Николов е роден през 1962 г. Завършил е Техническия университет в София, специалност "Топло- и ядрена енергетика". През 1986 г. започва работа в АЕЦ "Козлодуй", като работи на различни позиции, а от септември 2011 г. заема поста изпълнителен директор

Водещи новини

Още новини