80 000 лева са разходите по делото Белнейски до момента

share

Близо 80 000 лева са разходите по делото „Белнейски” до този момент. Пазарджишкият окръжен съд прочете писмените доказателства, приложени от досъдебното производство по делото „Белнейски”, съдържащи се в 28 тома.

Том 1 включва протоколите за оглед на местопроизшествието, извършени на 31 януари 2006 г. и 1 февруари 2006 г. В том 2 са включени справки и писма на метеорологичната служба за периода 27 януари-31 януари 2006 г.; протоколи за оглед на веществени доказателства, протоколи за разпознаване на лица, включително и за разпознаване на труповете, показания на свидетели и очни ставки.

Том 3 включва резултатите от претърсвания и изземвания. Том 4 включва експертиза, изготвена от Националния институт по криминология и криминалистика от Иван Иванов на 14 август 2006 г., а също изпращане на материал за изследване на Росица Белнейска в лаборатория на ФБР в град в щат Вирджиния.

Том 5 – свидетелски показания; том 6 – фотоалбум. Томове 7, 8 и 9 съдържат всички експертизи, извършени по делото в България и чужбина. Том 10 съдържа резултатите от ексхумацията на труповете и назначаване на нови експертизи. Том 11 включва съдебно-психиатрични и психологически профили. Том 12 – сметки за разходи.

Направените разноски в досъдебното производство по делото са 28 904 лева; 5280 евро, 14 589 паунда, а по време на съдебното производство до този момент разноските са около 10 000 лева. Том 13 включва експертизи и заключения за МПС, засечени от камери в Пещера.

Том 14 – съдържа данни за изпратени проби за ДНК изследване на 16 лица, между които е и Лазар Колев. Том 15 съдържа справки за престоя на Колев в интернати в Ракитово и село Славовица, Плевенско, справки от затвора за присъдите на Колев – четири пъти осъждан за престъпления от общ характер.

Том 16 съдържа присъдата му от последното дело за грабеж на мобилен телефон. Том 17 – съдържа показанията на Калина Янева. Томове от 18 до 20 съдържат материали от полицията, списъци на лица с взети проби за ДНК и телефонни разпечатки. Том 21 съдържа справки за чичото на Лазар Колев – Паун Лазаров, неговата фирма и автомобили и телефонни разговори.

Томове 22-28 съдържат разпечатки на телефони и списъци на всички автомобили с променена собственост или бракувани през 2006 г., а също и разрешения за претърсване и изземване на автомобил „Фолксваген Пасат”, продаден от Лазар Колев.

В 14.00 часа Пазарджишкият окръжен съд продължава заседанието си в предявяване на веществени доказателства.

Водещи новини

Още новини