Още разкрития за престъпната схема за продажба на бебета в Гърция

share

Елена от Казанлък продала осем свои бебета в Гърция.

Това разказа участник в схемите за незаконна продажба на деца Пламен Димитров в ефира на Нова телевизия. Пламен, който вече е и свидетел на полицията, разказа още, че голяма част от жените, които идвали да родят в Гърция са от Казанлък. През април м.г. в Атина той заварва в апартамент на продавачи две семейства от Казанлък. И двете жени са бременни. След като родили, продали децата. Елена от Казанлък пък е продала осем собствени бебета. Дори се е включила в схемата, набира майки и ги транспортира до Атина.

Телевизионният екип намери и родилка в болницата, която също е от Казанлък и казва, че дошла тук с мъжа си. Друга българка Зина пък уреждала документите за осиновяване. Всички майки, които продавали децата си били ромки, твърди Пламен. По думите му, ако детето е с по-тъмна кожа цената е до 5 000 евро, но ако е „беличко” стига и до 16 000 евро. Търсели се повече момичета.

Пламен разказва и потресаващи факти за фабриката за деца и търговията с тях в Гърция. Според признанията му само през единия от каналите месечно минават 10 български бебета. За болните деца, които не са продадени, се обсъждат варианти как да бъдат убити. Когато се раждат близнаци, съществува голяма вероятност те да бъдат разделени, защото така организаторите на схемата ще получат повече пари. Гръцките власти и българските антимафоти вече са започнали разследване.

Водещи новини

Още новини