Задържаха трима цигани, заплашвали полицаи в Бургас

Булфото
share

Трима обитатели на бургаския кв. "Победа", които на 8 декември налетяха на бой на униформени служетели на МВР, са били задържани и най-вероятно ще останат зад решетките поне едно денонощие, съобщи МВР.

Около 14.20 ч. в сряда полицейски патрул се е отзовал на сигнал за непоносимо силна музика, която се разнасяла от къщата на ул. "Хан Телериг" 26 в квартала, в който живеят предимно цигани.

Униформените се опитали да вразумят тумбата пияни мъже, но срещнали лют отпор, закани и заплахи. Домакините дори налетели на бой. Един от буйстващите бил задържан, но останалите успели да избягат.

Тяхната самоличност бе изяснена и веднага след инцидента са предприети оперативно-издирвателни действия. Полицаи са забелязани на няколко адреса в "Победа". Уличените в хулигански действия обаче предвидливо не са нощували в домовете си.

В ранния следобед днес обявените за местно издирване Петко И. и Радко М. са се явили в полицията заедно с адвокати. Заедно с тях е бил и друг мъж от тумбата, замесен в скандала. Разследването продължава.

Водещи новини

Още новини