Запалиха колата на кандидат-кмет от Реформаторския блок (снимки)

share

Дни преди вота напрежението сред кандидатите за местна власт нараства. Късно снощи личният автомобил на кандидата за кмет на Нови Искър от Реформаторския блок Владислав Владимиров е бил запален пред дома му, съобщиха от пресцентъра на коалицията.

При инцидента е пострадала и колата на съседи. Полицията е изготвила протокол за престъплението.

От Реформаторския блок настояват за бързо разкриване на извършителите на палежа и за прекратяване на посегателствата по политически причини срещу техни кандидати.

Той е сигурен, че палежът на автомобила е по политически причини и е дело на политическите му опоненти. "Това е опит за политическо сплашване", категоричен е Владимиров. По думите му всички политически опоненти са изплашени от това, че ще пробие статуквото в Нови Искър и ще спре схемите на досегашните управници.

Владимиров е категоричен, че този опит за сплашване още по-силно ще го мотивира да се бори за спечелване на кметския пост в Нови Искър.

РБ призовава щабовете на политическите партии да се разграничат от палежа. "Призоваваме кампанията да се води с идеи за развитието на българските общини, а не да се превръща в груба враждебност на политически опоненти, която днес вече се изроди до престъпление", заяви шефът на предизборния щаб на коалицията Найден Зеленогорски. Реформаторите поискаха МВР и главният секретар незабавно да дадат официален отговор за хода на разследването на престъплението.

Водещи новини

Още новини