Рикоширал куршум убил афганистанеца край Средец

Булфото
share

Тепърва ще бъдат изяснени всички причини, които са довели до инцидента край Средец. Това каза във включване по телефона в сутрешния блок на БНТ главният секретар на МВР Георги Костов.

Припомняме, че късно снощи мигрант бе прострелян от граничен полицай и почина в болница.

Костов разказа подробности за случая: "Снощи около 22.00 часа наш граничен патрул от трима служители в района на град Средец се е натъкнал на около 50 нарушители. Пристъпват действия към проверката им, срещат съпротива в следствие на което един от служителите използва оръжие. Стреля във въздуха и по негови данни следва рикошет. Наранен в тила е един от нарушителите, който в последствие почива в реанимацията". Инцидентът е станал в гориста местност, уточни главсекът на МВР.

В района на местопроизшествието са задържани 54 незаконно проникнали в страната чужденци.  Задържаните се самоопределят като афганистанци. Нямат документи за самоличност в себе си. Сред задържаните няма жени, няма деца - всички са мъже, на видима възраст между 20 и 30 години, в добра спортна форма, подчерта той.

МВР ще продължи да охранява държавната граница, ще окажем съдействие и на прокуратурата при разследването на инцидента, каза още Георги Костов.

Той заяви, че няма данни мигрантите да са били въоръжени, като уточни, че повече информация ще има по-късно през деня.

Водещи новини

Още новини