Постоянна мярка за задържане за каналджия, превел 146 души през границата ни

Булфото
share

Постоянна мярка за задържане е наложена на 27-годишен мъж за нелегално превеждане на мигранти през държавната граница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 20 септември в района на ГКПП – Капитан Андреево бил засечен ТИР с бургаска регистрация, от който след разбиване на каросерията започнали да излизат хора. След бърза реакция на място служители на ГД „Гранична полиция“ установили и задържали превозваните в камиона чужденци. Установено е, че в него са пътували общо 146 души – мъже, жени и деца на възраст от 3 до 15 години, граждани на Ирак и Иран.

Водачът на превозното средство успял да се укрие от органите на реда, след установяване на самоличността му той бе обявен за общодържавно издирване. В резултат на проведените полицейски действия, М.З. /27 г./ бе задържан на територията на ОДМВР – Стара Загора и на 8 октомври - отведен в ГПУ – Свиленград.

За превеждане през границата на страната на група хора без разрешение на властите мъжът е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура - Свиленград. На следващия ден, с решение на Свиленградския районен съд, на М.З. е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Водещи новини

Още новини