Шофьорът-убиец от Копитото имал книжка от две седмици (видео)

Булфото
share

Главният секретар на МВР Георги Костов, шефът на СДВР Младен Маринов и прокурор Чавдар Ангелов показаха автомобила, с който на 5 октомври, късно вечерта, беше блъснат и убит 62-годишен софиянец в района на "Беловодски път", предаде репортер на Novini.bg.

Той е бил управляван от 18-годишен младеж, който е станал правоспособен водач преди две седмици. Младият шофьор е задържан на ГКПП "Дунав мост" заедно с баща си, при опит да влязат в България. Двамата са напуснали страната веднага след като е извършено престъплението. Прокурор Ангелов категорично заяви, че не става въпрос за гонка. Софийска градска прокуратура води досъдебно производство, а извършителят на престъплението е задържан за 72 часа. Водят се разпити и процесуално-следствени действия, допълни той.

Главен секретар Костов обясни, че заедно с извършителя в колата е имало още трима младежи. Двама от тях на 18 години и един на 17 години. Всички те са осъзнали какво се е случило, но никой от тях не е подал сигнал до МВР. Автомобилът е притежание на семейството на младия шофьор. "Мерцедесът" е открит в сервиз в столичния квартал "Надежда", където е трябвало да бъде отремонтиран след пътния инцидент, разкри той. Георги Костов прикани гражданското общество към повече съпричастност, за да не се допускат повече такива тежки инциденти.

Водещи новини

Още новини