Изготвят химическа експертиза на открития хероин на Дунав мост

share

19-годишната Евелин, пътувала с баща си, който бе заловен с 42 кг хероин на Дунав мост, е част от „легендата", която са създавали „мулетата". Това съобщи пред журналисти наблюдаващият прокурор Румен Попов.

Винаги с пренасящите наркотици трябва да пътува жена, в случая са допуснали това да бъде дъщерята на Кирил Иванов - Евелин. В повечето случаи „легендата" е свързана с отиване на гости в чужбина, каза прокурор Попов. Подготвяли са се предварително подаръци. Ако бъдат спрени те са обяснявали това, като алиби.

Дъщерята е пътувала в автомобила, без да знае нищо, а бащата е бил „мулето". Затова Евелин е била пусната от ареста и е само свидетел по делото. Това е било пътуване за първи път с нея. Бащата е бил обучаван за пренасянето на наркотик, каза Румен Попов.

В момента се изготвя химическата експертиза на открития в автомобила 42 кг наркотик. След като излязат резултатите от тази експертиза, която ще докаже чистотата на веществото хероин, може да се даде и оценка на стойността му съобразно изготвен ценоразпис, каза прокурор Попов.

Водещи новини

Още новини