Акция срещу нелегалните имигранти на "Лъвов мост", задържани са повече от 130 души (обнове

Novini.bg
share

Акция срещу нелегалните имигранти се провежда в момента на "Лъвов мост".

Читател на Novini.bg изпрати снимки на редакционната ни поща, от които се вижда как гранични полицаи, ДАНС и жандармерия задържат и проверяват документите на редица чужденци.

Проверяват се хотелите на "Лъвов мост", които приютяват голяма част от бежанците. Граждани, станали свидетели на акцията, коментираха, че такова мероприятие трябва да се проведе късно вечер, защото тогава района на "Лъвов мост" заприличва на един малък Дамаск.

От СДВР и МВР отказаха да дадат информация за акцията и заявиха, че такава ще бъде разпространена след приключването на операцията.

Повече от 130 души са задържани до момента в полицейската акция срещу нелегалните имигранти, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов пред "Фокус". “Това са лица, които не владеят български език и не притежават документи за самоличност. На този ранен етап не можем да кажем дали са регистрирани като бежанци или са незаконно проникнали в страната”, обясни той. Акцията продължава и в момента.

Включени са екипи както на полицията и жандармерията, така и на ДАНС и дирекция „Миграция" към МВР. Те проверяват личните документ на лицата в района.

Снимки: Novini.bg

Водещи новини

Още новини