Кметът на Лесидрен: Държавата да вземе мерки срещу гонките, Бъчварова да дойде при нас да ѝ кажем за

Булфото (архив)
share

Утре Окръжната прокуратура в Ловеч ще внесе искане в съда 28-годишният водач, блъснал децата край Лесидрен, да остане за постоянно в ареста.

Необходимо е държавата да предприеме мерки за справяне с гонките между автомобили или мотори, категоричен бе кметът на Лесидрен Борис Нешев. "Ситуацията за мен е трагична. Всеки приказва, всеки знае всичко, само че никой не дойде да каже какво да се предприеме от тук нататък, станала е вече белята, ние нещата не можем да върнем назад. Много неща могат да се направят, ама не от кмета на Лесидрен или от общината, трябва да се ангажира самата държава. Примерно министърката е издала наредба, МПС могат да ги спират само катаджии. Тук миналия ден идват полицаи от Угърчин и казват: "Ние не можем да ги спираме". Ама, как бе, ще го отмените това. Министърката да влезе тук, да дойде при нас да ѝ кажем за какво става въпрос. Аз съм подал сигнал в полицията в Угърчин преди три месеца. Идваха хората, не можаха да ги хванат вечерта, когато правиха изпълненията в Лесидрен. Хората ги предупредиха, написаха им предупредителни протоколи на няколко човека. Това е една група от 10-12 човека, които се правят на състезатели", разкри той пред БНР.

Припомняме, че две деца на 16 години загинаха, след като бяха ударени от автомобил на правия пътен участък към село Лесидрен. Трето дете получи наранявания. Драмата се разигра заради надпревара между двама безразсъдни шофьори, при която единият от тях загуби контрол върху автомобила си. 

Водещи новини

Още новини