Мащабна полицейска операция на територията на Горна Оряховица (снимка)

МВР
share

Мащабна полицейска операция бе проведена на територията на Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Целта била противодействие на нарушения и престъпления на законите за гражданската регистрация, за българските лични документи и за устройството на територията, установяване на несъответстваща със социалния статус собственост

Операцията, в която участваха служители на полицейското управление, колегите им от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – В. Търново, служители от ТД НАП – В. Търново и Община – Г. Оряховица, стартира тази сутрин в кварталите „Гарата” и „Калтинец на Горна Оряховица.

За част от инспектираните 7 адреса проверяващите установили, че липсват документи за каквато и да било строителна дейност, а при други - документацията не отговаряла на построеното. В част от дворовете на имотите са установени паркирани луксозни автомобили от марките „Ауди”, „БМВ” и „Мерцедес”, които не съответстват на социалния статус на собствениците си. Допълнителна проверка ще установява начина на придобиване.

В хода на операцията са проверени 41 граждани и още 30 автомобила. Съставени са 3 акта по Закона за гражданската регистрация, 1 - по Закона за движение по пътищата и 4 глоби по фиш.

Действията по доказване на евентуална съпричастност на живущите на проверените адреси към престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителната системи продължават.

Припомняме, че в края на май и началото на месец юни тази година на територията на ОДМВР – В. Търново бяха установени и задържани 4 групи, занимавали се с телефонни измами, действали на територията на Великотърновска област. Общата сума, взета от жертвите възлизаше на около 9 000 лв.

Подобни полицейски операции ще бъдат проведени и на територията на други общини в област Велико Търново.

Водещи новини

Още новини