Работнически автобус се обърна в канавка, ранени са 12 души (обновена)

Булфото (архив)
share

Автобус с работници е катастрофирал преди около час на пътя Карлово-Калофер, съобщи Пламен Узунов, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Катастрофата е станала на около един километър преди Калофер. По думите на Узунов всички ранени са с различни телесни повреди, но няма данни някой да е с опасност за живота.

Автобусът е превозвал работници от Калофер, допълни директорът на полицията, цитиран от БТА.

Сигнал за самокатастрофирал автобус е подаден около 13.50 часа. По първоначални данни автобусът е самокатастрофирал в канавка край пътя, уточняват от пресцентъра на МВР.

Общо 12 души от катастрофиралия автобус на пътя Карлово – Калофер са хоспитализирани в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив. Това съобщи за "Фокус" завеждащият дежурна смяна в Районната координационна централа на Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив. Повечето от тях са с тежки политравми.

Възрастовата група на пострадалите е от 20 до 51 години. Екипите на спешна помощ са обработили общо 13 души, като само един е оставен на мястото на произшествието, тъй като при него е нямало спешност на състоянието. Това е шофьорът на автобуса. Той е с разкъсноконтузна рана на едната ръка.

По първоначални данни техническа неизправност е причината за инцидента. Няма данни за употреба на алкохол от водача. Работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини