Главният секретар на МВР: Търсим техническа помощ от Европа за убийството на Георги в Борисовата гра

Булфото
share

Исканията на протестиращите полицаи са преувеличени.

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия главният секретар на МВР Георги Костов. Той беше гост по повод 136 години от създаването на вътрешното министерство. "Държавата явно няма възможност да удовлетвори всички искания. При диалог обаче е възможно да се намери компромисно решение”, коментира той. Относно убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, главният секретар обясни, че има заподозрени лица. Привлечени са множество партньорски служби от Европа и други континенти, които „да помогнат с технически способи”.

Костов бе помолен да коментира и протестите в Гърмен и „Орландовци” и създалото се етническо напрежение у нас. "МВР има сили, ресурс и желание и ще бъде във всяка една критична точка на страната, за да осигури ред и спокойствие за гражданите. Всички райони със смесено население, където има социално-икономически проблеми, са потенциална критична точка. Именно затова провеждаме постоянно наблюдение там”, коментира Георги Костов.

На въпрос дали убиецът от магистрала „Струма” Емил Първанов-Ембака е напуснал страната, той отговори, че в момента се проверяват всички възможности, но не пожела да коментира повече.

Водещи новини

Още новини