Заловиха в София издирван три години наркобос

share

Столични полицаи са заловили на 6 юни в кв. "Княжево" издирвания от три години наркобос Георги Георгиев-Геш от Монтана. 33-годишният беглец има присъда от пет години затвор като лидер на банда за разпространение на дрога от спецсъда, но избяга преди да я получи. Геш се издирваше и с европейска заповед за арест, пише "Преса".

Полицията в Монтана получила оперативна информация, че Георгиев се крие в столицата под чуждо име. На 6 юни той бил спрян в "Княжево с кола "Фолксваген Поло" със софийска регистрация. Геш представил фалшив паспорт и бил задържан. В него са намерени пликчета с хероин, кокаин и амфетамини. В автомобила му са открити също мобилни телефони и SIM карти. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура Георги Георгиев-Геш е привлечен като обвиняем за извършени престъпления.

Георгиев бе арестуван през 2007 г. за пласиране на наркотици и организиране на престъпна група. Заедно с него бяха осъдени Адриан Георгиев-Дрогата, Ивайло Петров-Ивчо, Митко Илиев-Къдрицата и Мирослав Петров-Врабеца. Групата е търгувала с наркотици от средата на 2006 до края на 2007 г. Малко преди произнасянето на присъдата Геш Изчезна, въпреки че бе под домашен арест. По данни на МВР Георгиев се появява в Монтана, за да заеме мястото на наркобоса от Северозапада Иван Тодоров-Призрака, застрелян в София заедно с Антон Милтенов-Клюна на 30 август 2005 г.

Водещи новини

Още новини