Хванаха пласьор на нелегални цигари в Русе

Булфото
share

Митническите инспектори разкриха разпространител на нелегални цигари в района на Многопрофилна болница за активно лечение в Русе. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Нарушителят е заловен след няколкодневно наблюдение от служители на отдел “Митническо разузнаване и разследване” на Митница Русе. Предлагането на нелегални цигари се извършвало в джип, спрян между болничната аптека и моргата. В колата са открити три сака с 290 кутии цигари от различни марки - всички без бандерол. Абсурдното на пръв поглед предлагане на нелегални цигари на това място е провокирано от голямо търсене от страна на болните и техните близки. Сред засечените като редовни клиенти са и медицински лица от болницата.

Размерът на неплатения акциз за задържаните цигари възлиза на 1 085 лв.

За случая е уведомена Районна прокуратура, срещу нарушителя е образувано досъдебно производство.

Купувачите на нелегално разпространявани цигари също могат да попаднат под ударите на закона. Лицата, държащи цигари без акцизен бандерол, независимо от причините – дали са закупени, подарени или са за продажба – се наказват с глоба не по-малка от 1000 лева съгласно Закона за акцизите и данъчните складове. Живущите в областите Русе, Разград, Търговище и Силистра могат да подават сигнали за нелегална търговия с цигари и алкохол на горещите денонощни телефони на Митница Русе 082 816 200 и 0879 067 133.

Водещи новини

Още новини