ГДБОП удари наркотрафиканти

share

Служители на ГДБОП задържаха организатора на престъпна група, трафикирала хероин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Установена е схемата, по която действала групата. Операцията на служителите на ГДБОП в Хасково и Пловдив е предприета, след като митничари в Свиленград задържаха 12.560 кг хероин. В хода й е установено, че наркотикът е получен в Турция от М.Т. (49 г.). Доставчик бил турският гражданин Ш.Й..

Транспортирането на хероина до страната ни било организирано от Х.М. (40 г.), който присъствал и на предаването на стоката. Под наблюдението на Хасковската окръжна прокуратура днес антимафиотите задържаха в района на с. Поповица, Пловдивско, организаторът на престъпната схема Х.М., заедно с двамата му съучастници – 40-годишната М.Л. и Ш.Й. В хода на разследването е установено, че наркотикът бил предназначен за страна от Западна Европа, задачата на М.Т. и Х.М. била да го транспортират до там.


Хероинът бе открит вчера от служители на Митница Свиленград. На ГКПП-Капитан Андреево те спряха за проверка лека автомобил „Дайхатцу Шарад”, управляван от М.Т. С него пътувал и синът му А.М. (21 г.) При извършената проверка в естествени кухини в задните врати на колата митничарите открили 24 пакета кафяво прахообразно вещество с общо тегло 12.560 кг. При направения тест веществото е реагирало на хероин. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини