19-годишен младеж е загиналият в катастрофата край Джулюница

Булфото (архив)
share

Трима от пострадалите при зверската катастрофа на разклона за великотърновското с. Джулюница в понеделник остават с опасност за живота.

Мелето, което отне живота на 19-годишния Данчо Л., стана около 13 часа, когато лек автомобил "Дайхацу Куоре" бе буквално пометен от лимузина "БМВ 525" на главния път София - Варна. По първоначална информация 19-годишният шофьор на японската кола Й. Й. не се е съобразил със знак "Стоп" на разклона и отнел предимството на движещият се от Велико Търново към Стражица автомобил "БМВ", управляван от И. П. /35г./ от Стражица.

На място загина младеж от с. Джулюница, а в болница бяха откарани водачът от с. Бряговица и трима младежи, които са пътували в дайхацуто. Пострадал е и 35-годишен мъж от Стражица, който е пътувал на предната седалка на немската кола.

Най-тежко е състоянието на 16-годишно момче. То е в реанимация, с множество съчетани травми, сред които разкъсвания на бъбрек и черен дроб, фрактура на ребра, контузия на мозъка и др. В първите часове след катастрофата състоянието му е било критично и момчето е било на командно дишане, но лекарите са успели да го стабилизират. В реанимацията е настанено и 19-годишно момиче от Бряговица, което е с фрактури, спукан пикочен мехур и смазан таз. Нейното състояние също е стабилизирано и предстои транспортиране до болница "Пирогов". Причината е, че в областната болница във Велико Търново не се правят операции на тазобедрената кост.

Шофьорът Й. Й. е настанен в неврохиругичното отделение с фрактура на базата на черепа. Неговото състояние също е тежко, но към момента е стабилизиран.

В болницата за лечение и наблюдение остават и 17-годишно момче, пътувало в японската кола, както и пострадалият пътник от немското возило. Техните наранявания са по-леки и животът им е вън от опасност.

Загиналият Данчо е бивш възпитаник на Професионалната гимназия по транспорт "Васил Друмев" в Стражица. Преди по-малко от месец е бил абитуриентският му бал. По всяка вероятност младежите са пътували от Джулюница към Бряговица, когато стана кървавото меле.

Водещи новини

Още новини