Съпруг в развод гърмя по тъща си и сестра й

Булфото (архив)
share

43-годишен жител на Любимец в процес на развод гръмна с ловна пушка тъща си и сестра й, след което се укри в гората. Инцидентът стана миналата неделя в 11,50 часа по обяд на ул. "Родопи" 6, съобщи ОД на МВР - Хасково.

Димитър Николов бил бесен, след като освен раздялата имал и съдебно разпореждане заради семеен тормоз да не доближава 35-годишната съпруга. Въоръжилият се с 12-калиброва гладкоцевка тръгнал да търси обяснения и влязъл в дома на лелята Янка. Тя била приютила временно родственицата си.

Янка и тъщата Танка на 55-години се опитали да препречат пътя на Митко и се изправили срещу заредената пушка. "Ей сега ви е..х майката", заканил се стрелецът и изпразнил по тях и двете дула. Тъщата била ранена в десния крак, а сестра й - в корема. И двете са настанени в областната болница в Хасково без опасност за живота, съобщава 24 часа.

След стрелбата извършителят се метнал на Пасат, изоставил го по-късно и хванал баира, а органите на реда организирали хайка. 12 часа по-късно обявеният междувременно за общодържавно издирване бил заловен между селата Лозен и Бисер. "Открито бе и оръжието", уточниха от пресцентъра на МВР - дирекцията. Николов вероятно ще бъде подведен под отговорност за опит за убийство на повече от едно лице след като материалите бъдат предадени на Хасковската окръжна прокуратура.

Водещи новини

Още новини