Официално! Жертвите на хотела край Варна са 4 (обновена+видео)

Булфото
share

Открити са телата и на другите двама затрупани работници в срутилия се хотел "Вероника" в курорта "Слънчев ден", съобщиха от полицията във Варна.

Жертвите на инцидента, който стана в сряда вечерта край морската столица, са четири, коментира БТА. Все още няма информация за имената за всички загинали.

Около 20.00 часа снощи бе намерено едно от телата, а часове по-късно на метри от него и още едно. След полунощ спасителите са изровили от руините тялото и на третия мъж, който беше в неизвестност. Той е бил намерен в сутеренно помещение близо до другите двама загинали. Така жертвите на срутилия се хотел са четирима души, след като непосредствено след инцидента беше установена смъртта на работника Борислав Асенов. Все още самоличността на намерените под руните жертви не е идентифицирана, тъй като телата са обезобразени от тоновете паднал бетон. Знае се, че техните имена са Тодор, Манол и Йосиф.

Спасителната акция по издирване на работниците продължи повече от денонощие. В нея се включиха два багера, служители на Гражданска защита, доброволци и куче на Българския червен кръст.

Претърсването на руините започна веднага след срутването на хотела в сряда вечерта. Още в началото на акцията спасителите бяха скептични, че ще открият оцелели заради тоновете бетон, които бяха затрупали мъжете. Техните близки прекараха часове пред комплекса с надеждата за чудо, докато вървеше издирването.

 

Водещи новини

Още новини