Крадци на дърва нападнаха полицаи, за да освободят техен човек

share

Невероятен екшън между полиция и дървосекачи се е разиграл в последния ден на март в горите край Луковит. Хвърчащи дървени трупи, камъни, почти денонощие гонка в горите, съобщава "24 часа".

Полицаите били направили секретни постове за нарушители. Те засекли бракониерска сеч на група от десетина души с камиони. При появата на униформените обаче крадците се разбягали - заловен бил само един. В момента, в който му щракнали белезниците, няколко от приятелите му се върнали и атакували със сопи и дървени трупи органите на реда.

Арестуваният бил изтръгнат със сила от ръцете на служителите на реда и побягнал с белезниците си. Тогава започнало голямото преследване, в което участвали над 30 души от РУП-Луковит, техни колеги от Тетевен и горски служители.

В хода на извършените процесуално-следствени действия и издирвателни мероприятия станало ясно, че престъпната бригада за кражба на дърва е от тетевенското село Галата. Двама от тях не могли да се измъкнат от преследвачите си. Това са Д.А. на 34 и Л.М.  на 21 от същото село.

Те са задържани с прокурорско постановление.

Съучастници им са установени и са в процес на издирване, тъй като продължават да се укриват. Търсят се и камионите, използвани от бракониерите.

По случая е образувано досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини