Вероника не е била изнасилена, била е ограбена

share

23-годишната студентка Вероника Здравкова от Никопол най-вероятно е била ограбена, тъй като липсвали малка сума пари, бижу, мобилен телефон и документи. Вероника не е била изнасилена, съобщи лице, запознато с резултатите от аутопсията, пише "24 часа".

Студентката, която изчезна след като си тръгва от работа е тръгнала през безлюдни ниви към центъра на Велико Търново. Обяснила е на своя приятел, че отива да пие кафе със своя позната и отказала да бъде закарана. Най-вероятно крадци са проследили момичето от района на гара "Велико Търново" по пътя към мост над река Янтра.

Старото съоръжение свързва южния пътен възел на старата столица с нерегулирани земеделски имоти, които водят към гарата и голяма търговска верига. Проверено е било алибито на приятеля на Вероника и то категорично е показало, че той няма връзка с изчезването на момичето.

Досега подобни кражби и инциденти не е имало в този район, коментира служител на общината.

Полицията е критикувана във форумите, че в този район няма осветление и хората могат да станат лесни жертви на крадци и престъпници. "Мястото, където е била нападната Вероника на практика е извън града. Това са ниви и те по никакъв начин не могат да бъдат осветявани", заявиха от общината.

Най-вероятно силното течение на водата е разкъсало дрехите й.

По случая се води досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител.

Днес в града се организират протести. Гражданите на старата столица се организираха във фейсбук, а протестът е насрочен за 18:30 ч. на площада пред крепостта ''Царевец''. Хората ще настояват за осветление, камери и полицейско присъствие в района на инцидента. Друго искане на протестиращите е органите на реда да осигурят охрана за студентите във Велико Търново.

Инициаторите на протеста ще настояват още в тъмната част на денонощието районът от Автогара Юг до жп гарата в града да се обхожда от патрул на полицията. Протестиращите ще стартират подписка пред паметника ''Майка България'' във Велико Търново.

Водещи новини

Още новини