Цветанов: Някой има предизборен интерес от бомбата срещу Сашо Диков

share

За всяко едно престъпление има технологично време, за да могат колегите да си свършат своите професионални задължения. Работим усилено.

Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов пред журналисти по повод взривения автомобил на журналиста Сашо Диков.

Смятам, че е най-добре да дадем малко спокойствие на разследващите, за да могат да си свършат това, което са предприели като действия, заяви Цветанов.

Разбира се, че в момента сме в предизборна кампания, това го отдавам повече като някои лица, които смятат, че това може да бъде полезен инструментариум в тази предизборна кампания, каза той в отговор на въпрос дали взривът има връзка с провеждащото се бюро на ЕНП в София.

Мога да ви уверя, че страната изглежда спокойна и по-специално като бяха задържани основни групи, които се занимаваха с тежката организирана престъпност. Разбира се, че има още какво да се желае, затова се предприемат съвместни действия както от българска страна, така също от нашите евроатлантически партньори и съм убеден, че ще имаме добри резултати, които се планират и за в бъдещ период от време.

Той посочи, че за последния взрив пред централи на РЗС и ДСБ имаше задържани и едното лице е с постоянна мярка.

Колегите работят и съм убеден, че ще бъдат разкрити. Мога да ви върна само в годините назад, каза Цветанов и напомни за отвличанията и поръчковите убийства, които по думите му, вече не са проблем като преди.

Водещи новини

Още новини