Оставиха в ареста пияния шофьор, блъснал колата на Каракачанов

share

Шофьорът, който снощи блъсна колата на НСО с пътуващия в нея Красимир Каракачанов, председател на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание на пътя Пловдив - Карлово, е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Това съобщиха по случая днес от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив.

Около 17.00 часа вчера лек автомобил "Опел Астра", управлявана от Гено Гаргов, не спира на знака "Стоп" и се блъска в пътуващата от Пловдив за Карлово парламентарна кола.

Инцидентът е станал на отбивката от главния път за с. Калояново. И двата автомобила са с материални щети, няма пострадали,  уточниха от полицията. Проверката с дрегер е установила наличие на алкохол в кръвта на Гаргов 1,56 промила, същият е бил и без  свидетелство за управление на МПС.

Установено е, че Гено Гаргов /на 60 г./ е от с. Калонояво и е без шофьорска книжка от 8 години, след като не си я подновил след изтичане на срок.

Според негови близки той си позволявал да шофира така, тъй като използвал колата "само" от с. Калояново до зеленчуковия пазар на кръстовището с главния път. Мъжът до момента няма криминални прояви.

Водещи новини

Още новини