8 души пострадаха в Нова Загора заради несподелена любов

share

В Нова Загора малко след полунощ, съгласувано с МВР, са били изпратени подразделения на специализираните полицейски сили за противодействие на евентуално напрежение във връзка със станалия в ромския квартал на града скандал, при който са пострадали осем души.

Това съобщи на извънредна пресконференция днес директорът на ОД на МВР в Сливен Никола Геджев.

На този етап напрежение няма, но такова би могло да възникне евентуално при негативно развитие на здравословното състояние на някои от пострадалите, затова сме създали организация и имаме готовност да не го допуснем, каза Никола Геджев.

По неговите думи след извършените до момента разследвания, вече е ясно, че става дума за един елементарен битов случай, в основата на който е несподелена любов на 19-годишен младеж от квартала към 14-годишно момиче.

И двамата са женени, но 19-годишният Митко не искал да се примири с положението и вчера, около 14.00 ч., за пореден път пресрещнал момичето, заплашил го с нож и искал да го отведе със себе си.

Братовчед на момичето, който минавал оттам случайно, "охладил страстите", като ударил по един шамар и на двамата.

Оскърбеният ухажор организирал група роднини, които нападнали къщата на братовчеда и му нанесли побой.

В сбиването се намесил негов роднина, който с пистолет стрелял по нападателите и ранил шест души.

В болницата в Сливен тази нощ са настанени общо осем души.

Към момента според последни данни състоянието на един от ранените не е стабилно.

Установено е, че участниците в сблъсъка не са употребили алкохол или наркотици.

Мъжът на момичето бил на работа в Испания и заради непрекъснатите задявки на ухажора, то било изпратено да живее временно при роднини.

Всички участници в инцидента живеят в ромския кв. "Шести" в Нова Загора и в случилото се няма никакъв етнически момент, каза директорът на ОД на МВР в Сливен.

Водещи новини

Още новини