Уволняват служители на БДЖ заради кражба на гориво

share

12 служители на БДЖ ще бъдат уволнени заради кражба на гориво. Това обяви на пресконференция управителят на „БДЖ Товарни превози“ Любомир Илиев.

„Четирима от тях вече са отстранени, след като са дали обясненията. Останалите са в болничен и са защитени от закона към момента“, уточни Илиев. Преразходът на дружеството за 2014 г. достига 1,4 млн. лева“, обясни Илиев. Той допълни, че не може да твърди, че това количество е откраднато и затова се обръщат към Министерството на транспорта, за да констатират истинската картина, която се е случила. „Смятам, че до средата на март ще можем да обявим какво сме постигнали“, каза още Любомир Илиев.

Илиев добави, че в момента 23 са работещите GPS системи. „До края на месеца всички GPS трябва да бъдат отремонтирани. Ще има GPS и в резервоарите, за да се установява дали има преразход на гориво. В края на седмицата ще поискаме официален одит от Министерството на транспорта, който да установи всички нередности по отчитане, контрол и преразход на горива в „БДЖ Товарни превози“.

 

Водещи новини

Още новини