Двама в критично състояние след катастрофа край Горски извор (снимки)

Булфото
share

7 души пострадаха, като двама мъже са в критично състояние след тежка катастрофа на Е-80 до Горски извор, станала малко след 15.30 часа днес, съобщава haskovo.net.

При опит за двойно изпреварване два Мерцедеса се удрят помежду си и в задминавания от тях ТИР, който се е завъртял напречно на пътя, а двата леки автомобила се удрят още веднъж фронтално в каросерията му. Всички коли са се движели в хасковско направление.

От смачканите ламарини са изкарани 5-ма младежи и девойки по на 18-20 години и двама сръбски граждани - на 58 и 30. Всички са откарани в хасковската болница.

Единият от тежко ранените е с черепно-мозъчна травма, а другият - с тежка гръдна контузия. Останалите петима души от произшествието са в други три отделения - неврохирургия, хирургия и ортопедия. За тях обаче няма опасност за живота засега.

Повече от час три спасителни екипа на пожарната рязаха ламарини, за да изкарат младата шофьорка на българския Мерцедес. Влезлият в купето двигател бе заклещил краката й. Наложи се колата да бъде повдигана от Пътна помощ, докато огнеборците режат метала, а спешните медицински екипи да държат банки с физиологичен разтвор, за да поддържат жизнените функции на девойката. Освен солидна кръвозагуба, момичето бе и в тежък травматичен шок.

Вследствие на застаналия напречно на пътя ТИР и разпилените на десетки метри автомобилни части, пътят бе затворен в двете посоки. Над 5-километрова опашка от леки и товарни автомобили чака с часове платното да бъде освободено. Полицейски патрулки отбиваха движението по обходни маршрути.

Водещи новини

Още новини