Джип се преобърна в нива, загинаха двама

share

31-годишен свищовлия и приятелката му англичанка загинаха при тежка катастрофа тази нощ между селата Драгомирово и Българско Сливово. Джипът им Ланд Роувър изхвърчал от пътя по заледен наклон с ляв завой и се преобърнал в нива.

Сигнал за произшествието е получен 12 минути след полунощ в полицейското управление в Свищов. На мястото незабавно са изпратени екипи, оперативно-следствена група и съдебен лекар.

При огледа е установено, че при движение с висока скорост по заснеженото трасе от Свищов към Драгомирово, 31-годишният мъж, който бил зад волана изгубил управление на високо проходимото возило с британска регистрация и последвало фаталното салто.

Шофьорът и 37-годишната му приятелка от Острова, която се возела на предната седалка до него, са загинали на място. Пострадал е и 22-годишният пътник на задната седалка в джипа. Младият мъж е настанен в болницата в Свищов с натъртвания и охлузни рани.

Компанията отивала на гости в с. Драгомирово. По първоначална информация джипът им бил пригоден за офроуд и вероятно шофьорът е надценил възможностите му в усложнената пътна обстановка. Свищовлията, който работел в Англия, имал шофьорска книжка от скоро, казаха полицаи.

Причините за фаталния инцидент се разследват.

Водещи новини

Още новини