Затягат контрола по пътищата след 17-ти ноември

share

МВР затяга контрола по пътищата. От 17-ти започва засилен контрол за техническото състояние на автомобилите. Целта е да посрещнем зимата, както трябва и да не допускаме критични ситуации“, каза комисар Антон Антонов, от Главна дирекция „Пътна полиция“ към МВР, на пресконференция във връзка с готовността за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия.

Направен е оглед на пътната инфраструктура и са подготвени планове за готовност на Областните дирекции на МВР за усложнена зимна обстановка. „Определени са местата, където ще бъдат спирани и отбивани ТИР-ове, които не отговарят на техническите изисквания. Предвидени са и обходните маршрути на национално ниво“ съобщи Антон Антонов.

„Наш приоритет са основните направления за движение. В момент на критична ситуация ще се реагира своевременно. В останалите Областни дирекции, където няма снеговалеж, ще се извършва постоянна проверка на движещите се автомобили. Целта е тежкотоварните автомобили да не попадат в критични ситуации “, заяви комисар Антонов.

„Не е нормално гражданите, когато са предупредени за предстоящата тежка зимна обстановка, да тръгват с неподготвени автомобили. Около 20 000 е интензивността по автомагистралите и един технически неизправен ТИР може да остави тези автомобили в една дълга колона“, посочи комисар Антонов.

„Призовавам гражданите при лошо време да не предприемат пътуване, ако то не е наложително", завърши Антонов.

Водещи новини

Още новини