Полицейски шеф спрял акт на депутат от ДПС

Булфото
share

Катаджии били спрени от шефа на полицията в Смолян да напишат акт за превишена скорост на депутат от ДПС.

В предизборната кампания кандидатът за народен представител Мустафа Карадайъ шофирал в Смолян. Нарядът започнал да пише акт на избрания вече за депутат Карадайъ, когато получил нареждане да спре да попълва документа, съобщава "Труд".

По-късно служителите от Пътна полиция написали докладна за натиск от страна на шефа им главен инспектор Евгений Василев. Срещу него започнала дисциплинарна проверка, а преди дни бе отстранен от поста от вътрешния министър Йордан Бакалов.

От областната полиция в Смолян отказаха подробности по случая.

Чрез пресцентъра на ДПС Карадайъ обяви, че МВР не работи по инцидента в село Гълъбово, където бе пребито семейство заради изборните резултати, а разгласява случай, по който тече проверка. "Потресен съм от мълчанието и бездействието на компетентните органи и най-вече на министъра на вътрешните работи. Вместо да се търсят и да се изправят пред съда престъпниците, вървят внушения за вътрешни нарушения.

Вместо да си вършат работата, върви политическа чистка. Наблюдаваме добре познат модел на подмяна на темите и ангажиране на вниманието на обществото с несъществени въпроси", обявява депутатът. И допуска, че Василев е отстранен, за да не се разследва случая в Гълъбово.

Водещи новини

Още новини