Джигит причини верижна катастрофа с патрулка, има ранен полицай (снимки)

Булфото
share

Полицейско преследване на "Мерцедес" със старозагорска регистрация предизвика верижна катастрофа в центъра на Пловдив с четири ударени коли. По чудо няма жертви. Това се случи около 10:00 ч. днес, съобщи 24 часа.

Полицейски патрул е започнал да преследва автомобила в кв. "Капана". Той опитал да се изплъзне от униформените като с мръсна газ прекосил улиците в центъра на града, излязъл откъм Военна болница и тръгнал по бул. "Христо Ботев". След това направил десен завой, обаче на ул. "Цар Асен" шофьорът, опитал да се изплъзне от полицаите, се ударил в паркирана "Ланчия". От удара беглецът се забил в дърво.

В това време полицейската кола навлязла в насрещното движение и е блъснала челно "Рено Лагуна" със софийска регистрация. Един от полицаите е леко ранен, очевидци разказа, че от главата му текла кръв. В това време старозагорецът слязъл и започнал да бяга, но друг униформен се затичал след него и го заловил чак до училище "Душо Хаджидеков".

Нарушителят е отведен в ареста. Не е ясно защо е бил преследван, чака се изявление от полицията. Движението по булевард "Христо Ботев" в Пловдив, където е станал челния сблъсък между полицейска кола и Реното, е силно затруднено.

Ясна е самоличността на мъжа, започнал гонката. Това е Орхан Яшаров, на 26-годишният. В момента младият мъж, който е от пловдивската „Аджисан махала”, е на разпит. При кръвна проба не е установено наличието на алкохол в кръвта му.

Колата на беглеца се претърсва, по-късно ще стане ясно какво е превозвал в нея. Яшаров е с криминална регистрация за хулиганство.

Водещи новини

Още новини